Халит Ергенч и Серенај Сарикаја жртви на менаџерот!

Во турскиот шоу-бизнис има скандал со актерската агенција ИД ИЛЕТИСИМ, а особено со агентот на звездите Ајше Барим.
Долго се зборуваше за погрешната стратегија на г-ѓа Барем, а тоа е да ги истакне своите актери со се што може, занемарувајќи ги нивните кариери. Сепак, падот на серијата The Babil во рејтингот денес започна гласини и за што се разговараше во тајност стана јавно. Да се ​​потсетиме дека звездата од серијата Бабил – Халит Ергенч е клиент на Ајше Барим многу години. Всушност, тој стана заложник на ситуацијата, бидејќи менаџерот не можеше да најде соодветен проект за него и даде погрешен совет. Кога не го доби рејтингот што го посакуваше, се испаничи и направи повеќе грешки. Ова е случај и со друга клиентка на агенцијата, Серенај Сарикај, чија кариера се одвиваше по серијата Медцезир, но таа избра да игра во дигиталната серија Fi Ci Pi и склучи неколку промотивни договори. Таа постепено стана таблоидна личност, губејќи ја привлечноста на продуцентите како актерка.

Новинарите ја обвинија Ајше Барим дека ги нарушува кариерите на нејзините актери за непосредна заработка. Стратегијата на менаџерот изгледа хаотично:

1. Кога еден актер не добие добра оценка, Ајси Барим паничи 2. За да избегне проблеми со рејтингот, таа ги испраќа своите актери на дигитални платформи каде нема рангирање на раса 3. За да ги надомести загубите поради недостаток на работа на телевизија, таа склучува многу договори за реклами 4. Популарноста на актерот е поддржана од публикации во медиуми, по можност во таблоидите. Ако е можно, се организираат скандали што ја интересираат публиката.

By: TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *