Серијата на Демет Оздемир е во голема неволја! Рејтингот на проектот Мој дом се влошува!

Телевизиската серија Мој дом продолжува да бележи помала и помала гледаност од епизода до епизода. Приказната во серијата, оние моменти што не им се допаѓаат на обожавателите, продолжуваат.

Ибрахим Челикол, поранешниот главен лик на серијата, го напушти проектот. Со неговото заминување, интересот за оваа серија значително опадна. Демет Оздемир, која продолжи со својата улога, сè уште успева да ги импресионира обожавателите, но гледаноста на серијата е сè помала. Демет во моментов ја игра главната улога заедно со Енгин Озтурк. Актерката, која се истакна со голема улога во овој проект, толкувајќи го ликот на Зејнеп, од време на време објавува нови објави на нејзините социјални мрежи. На тој начин, таа се обидува да го зголеми интересот за самата серија. Судејќи според реакциите на публиката, полека се појавуваат проблеми, односно работи што не им се допаѓаат на гледачите на серијата Мој дом. Повеќето критики не беа упатени кон актерите, туку кон сценаристите. Според голем број обожаватели на овој проект, сценаристите не успеваат да и дадат силна личност на Зејнеп. Ликот што Демет Оздемир го игра во оваа серија им верува на сите и не може да препознава лоши луѓе. Често чини пари, а токму тоа не им се допаѓа на гледачите. Покрај тоа, некои коментари се издвојуваат во врска со лековерноста и другите црти што ја повредиле Зејнеп. Фановите напишаа коментари од типот „Како Зејнеп се здоби со високо образование со таа интелигенција? Сите освен неа се свесни дека не треба да и се верува на Несрин. Како е таа толку убедена во тоа? “И слично. Карактерот на Зејнеп е критикуван и затоа што имал потешкотии да одговори на интересот на Бариш и лубовта што ја покажува кон неа. По сите обиди што ги имаше Барис, Зејнеп штотуку започна да ја сфаќа својата важност во целата приказна, сметаат фановите.

Следуваше критика на социјалните мрежи, кои стануваат сè побројни. Поврзаноста меѓу овие критики и нискиот рејтинг е очигледна. Сценаристите досега не ги зедоа предвид тие критики, што може скапо да ги чини. Да потсетиме, третата сезона од серијата Мој дом сè уште не е потврдена.

By: Milt-TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *