Паузирано снимање на турската серија Тескилат / Организација

Денес немаше снимање во серијата Тескилат / Организација. Кога ќе продолжи, ќе зависи од резултатите од тестовите за коронавирус.
Нихат Алтинкаја, кој игра лик по име Хулки во оваа серија, е заразен со коронавирус. Ова предизвика аларми на сетот Тескилат. Снимањето на овој проект е стопирано еден ден, а сите што работат на овој сет претрпеа дополнителни тестови. Во зависност од резултатите од тестовите, односно дали и колку луѓе се заразени, ќе зависи и продолжувањето на снимањето на оваа серија. Нихат се чувствува добро, нема потешки симптоми, потврдија од производството. Во моментов е на домашно лекување во самоизолација. Сите се надеваат дека другите членови на сериите Тескилат не се заразени, и дека Алтинкаја наскоро ќе се врати на снимањето.

Коронавирусот продолжува да ги руши плановите на снимањето на турските серии. Има сè повеќе проекти кои се паузирани или биле на непланирани одмори. Последни во серијата се сериите Uyanis Buyuk Selcuklu и Sen Cal Kapimi. Во следните неколку часа, ако не и следниот ден, ќе дознаеме каква е иднината на серијата Тескилат. Односно, дали снимката ќе биде паузирана и дали сето тоа ќе влијае на емитувањето на оваа серија.

By: Milt-TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *