Компанијата Ay Yapim престана да снима серии поради короната!

Според официјалното соопштение на синдикатот на филмски и телевизиски работници, што го потврди и Ај Јапим, откриени се 8 случаи на инфекција со коронавирус за време на рутинска проверка на сетот од серијата Лубов 102 на Нетфликс, што се спроведува секој ден.
Петмина вработени во филмската екипа ја потврдија дијагнозата. Заразени се и тројца актери. Покрај Кубилаја Ака и Алина Боз, заразена е и Ипек Филиз Јазичи. Целиот тим во моментов е на дополнително тестирање. Како мерка на безбедност, Ај Јапим го прекина снимањето на сите негови серии (Бабил, Менајерими Ара, Ле Базар де ла Шарита). Резултатите од тестот ќе покажат дали работата ќе продолжи.

By: TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *