Tag Archive: во Турција имаше протести

По убиството на Пинар Гултекин, во Турција имаше протести, и Шевал Сем од Забрането јаболко

Убиството на Пинар Гултекин ја шокираше цела Турција. 27-годишната девојка била силувана, убиена, запалена и ставена во бетонска бура од нејзиното поранешно момче 😩. Набргу потоа, турските жени и девојчиња се собраа на главните плоштади во знак на протест на…
Read more