‘Џахиде’ е вистинска дама, но дали знаете за кого е омажена!!

Серијата “Се викав Мелек( Мајка)” во моментов е една од најпопуларните турски серии во нашата земја. Во ова серија најмногу се зборува за значењето на мајчината љубов, малтретирањето на детето, жртвувањето и така натаму. Важна улога во оваа серија игра исто така познатата турска актерка Гуленај Калкан. Таа се појавува во улогата на ” Џахиде “, жената која го порасна Зејнеп и која стана како мајка за неа, Калкан е родена на 26 април 1959 година во Анкара, па сега има 58 години. Актерката од 2013 година е во брак со Тарик Унлуоглу и живеаат во Берлин, Германија. Никаде не пишува дали имаат деца. Се сеќаваме дека Гуленај Калкан го имаме видено во улогата на “Сузан” во серијата “Рането срце”. Нејзиниот маж игра во неколку турски серии, а една од најпознатите е Долината на Волците…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *