(ФОТО) Лошиот Дамир од „Парампарче“ има брат близнак, а и тој е актер: Погледнете колку си личат!

Хрватот Дамир Јанков во последната сезона од серијата „Парампарче“ направи вистински раздор меѓу семејството Ергуван и Ѓурпинар.
Оваа улога на негативец му припадна на турскиот актер Сарп Акаја, кој во својата актерска кариера се прослави во неколку серии, но најмногу по онаа на Тефо во „Езел“.


Сарп пред камера се појавува уште на 12 годишна возраст и тоа заедно со својот брат близнак. Во семејството имаат и постара сестра, а и таа се занимава со актерство. Како Сарп, така и неговиот брат Каја, веќе има семејство и е женети луѓе.
Во споредба со ликот на Дамир, актерот не многу се разликува физички, но со својот брат близнак со кого веројатно се двојајчани близнаци, имаат сличности, но не личат како „јајце на јајце“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *