Турската серија Sadakatsiz промовира насилство врз жените ?!

Државниот цензор РТУК во Турција го замолува Медиапим да отстрани одредена сцена од нивната серија Sadakatsiz.
Според изјавата, контроверзната сцена промовира насилство врз жените. Сепак, производителите не се согласуваат со оваа одлука. Според нив, таа сцена е неопходна, и го содржи клучот гледачите да го разберат однесувањето на еден од ликовите во серијата. Самата серија ја раскажува приказната за жена која страда од насилство од нејзиниот сопруг и не може да се прикаже без самото насилство. Главната улога во адаптацијата на британската серија Др. Форстер го толкува Џансу Дере. Нејзиниот сопруг во серијата ќе го игра Каан Урганчоглу. Улогата на неговата лубовница ќе ја има Берин Кекликлер, која во 2013 година го завзема второто место на натпреварувачката во Мис Турција. Во серијалот играат и Ерен Вурдем и Озге Оздер.

РТУК отиде чекор подалеку, заканувајќи се на Медијапима дека серијата ќе биде забранета, освен ако не се реши прашањето за спорната сцена.

By: TV Exposed

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*