ТЕТКА МАХИДЕ ОД „ПАРАМПАРЧЕ“ ВО МЛАДОСТА БИЛА ПЕЈАЧКА И ВИСТИНСКА ЛЕПОТИЦА (АУДИО)

Во турската драма „Парампарче“ од неодамна се појави тетката на главниот негативец Харун, Махиде, која премногу се посвети да го среди животот на нејзиниот вкук.
Хумејра Акбај во Турција е многу попозната како пејачка, отколку како актерка. Во младоста била вистинска убавица со глас како славеј, а особено голем успех бележи во 70-тите години.
Има издадено дури шест албуми, а последниот е од 1998 година. Покрај музиакта, нејзината пасија е и актерството, а има снимено бројни улоги како во играни, така и во сериски филмови.
Во продолжение слушнете како пее тетка Махиде:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *