Скршени цвеќиња- од утре нова серија

Ова е приказна за преживување на млади девојки во големиот свет …

Во фокусот на серијата е девојката Ејлул, уморена од вознемиреноста на нејзиниот очув, и ќе им це довери на мајката. Меѓутоа, во тој момент, нејзиниот живот се менува: мајката попрво би ја дала Ејлул во сиропиталиште отколку да го остави сопругот. Ејлул ќе најде нови пријателки во новоотворениот сиропиталиште во богатата населба. Сепак, овие девојки, исклучени од општеството, се понижени од богати момчиња од соседството. Кога ниту едно јавно училиште не ги прифаќа, директорот на сиропиталиштето ги запишува во луксузен приватен колеџ.

За Ејлул и нејзините тројца пријателки, животот сега е многу потежок меѓу богатите и расипани студенти во новото училиште. Џемре и Дефне, кои постојано ги вознемируваат Ејлул и пријателките на училиште, доаѓаат од богати семејства. Еден ден, таткото на Џемре Синан се самоубива и случајно ја убива својата сопруга. Роднините на Синан одбиваат да ги преземат неговите долгови и да ја посвојат Џамра, па таа мора да оди во сиропиталиште.

Дефне и нејзините богати пријателки и вртат грб на неа, но Ејлул и нејзините пријателки од сиропиталиштето и пружат рака.

Од една страна, Ејлул и нејзините пријателки се обидуваат да застанат против училишниот одбор и расипаните учениците кои ја бараат секоја можност да ги исфрлат, а во исто време да се обидат да ги најдат своите семејства и да ги решат животните проблеми. На другата страна тие ќе научат важни лекции од овие дилеми, а исто така ќе научат да сакаат, да прават грешки и да ги надминат проблемите работејќи заедно …

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*