По успехот во “Парампарче”, Џансу ќе го видиме во нова серија

Џансу ќе биде дел од најскапата серија во историјата на Турција. Турската актерка Лејла Танлар стана позната со нејзината улога како Џансу, на многу гледаната прекрасна серија “Парампарча”. По големиот успех во оваа серија, младата, но многу талентирана актерка ќе се врати на екранот со улога во новата турска серија наречена “Мехмед Бир Чихан Фатихи”, серија која ја раскажува приказната за Султан Мехмет.

Оваа серија ќе започне со емитување на 20-ти март во Канал Д и ќе биде најскапата серија во турската историја, со буџет што ќе конкурира со американските серии .
Главниот актер ќе биде познатиот турски актер Кенан Имирзалиоглу, а ќе учествуваат и други актери како Метин Акпинар, Цетин Текдиндор, Алтан Еркекли, Гурган Ујгун и Фонда Ериг.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *