Откриено кога серијата Низам-и-Алем ќе започне со емитување

Низам-и-Алем е уште една турска историска серија што ќе ја одбележи новата сезона.
Тоа е серија која ќе ја прикаже историјата на турската држава и историјата на Велики Селјукса. Ќе се доближи борбата меѓу две многу важни историски личности од тоа време, Низари Исмаили и Хасан инб Сабах. Подготовките за оваа серија траат веќе неколку месеци. Актерите посетуваат мечување, јавање коњи и сите други вештини потребни за прикажување на историска содржина што е можно верно. Снимањето за овој проект се очекува во наредните неколку дена.

Серијата е закажана да се емитува во октомври годинава на TRT1. Продуцент на серијалот „Низам-и-Алем“ е Емре Конук, а е во продукција на ТВ „Акли филм“.

Исто така, има и фотографија од актерската екипа.

By: TV Exposed

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*