Огретмен/Професор- Популарна турска серија

Главниот лик на серијата е Акиф Ердем, професор по физика кој има нешто различни методи на предавање.
Првата епизода од оваа серија се емитуваше на 4 март 2020 година. Продуценти на серијата се Фарук Бајхан и Фатих Аксои.

Толкувачи на оваа серија се Илкер Калели, Серен Морај, Афра Сарачоглу, Серкан Кескин, Серхат Калич.

Серијата е снимена во Истанбул и се прикажани на телевизијата Фокс.

Акиф Ердем е професор по физика и главниот лик на приказната. Тој сака да им даде на своите студенти „лекција за човештвото“. Акиф користи различни наставни методи од оние на кои се навикнати сите. За последната лекција, Акиф Ердем најпрво зема заложник на гимназијата Кучукапи – одделение 12А! Доаѓа заговор, кога Акиф ги прашува децата кои меѓу нив се одговорни за смртта на студентка по име Руја Орне ?! Има само еден начин и еден излез од оваа ситуација – да ја кажат вистината! Студентите кои ќе го разберат Акиф и кои го сакаат го разбираат важноста да бидат добри луѓе и на крајот да ги разберат своите грешки и успешно да ги совладаат последните лекции.

TVExposed

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*