Овој згоден Турчин е отров за дами – за неговиот физички изглед виновни се босанските гени

Турскиот актер Биркан Сокулу е отров за жени. Тие се луди по него, по неговото кошаркарско минато, актерска иднина и физички изглед за кој се виновни босанските гени. Тој е висок 188 сантиметри, а неговото презиме Сокулу е турска варијанта на босанското Соколовиќ.Неговиот дедо од татковата страна во 50-те години на минатиот век се преселил од Босна во Турција, а во истиот период мигрирало и семејството на неговата мајка.

Тој е во врска со симпатичната актерка Берак Тузунатач (33) која нашата јавност ја запозна по нејзината улога на Михриниса Султан, љубовничката на принцот Мустафа во серијата „Сулејман Величествениот“.

Numel #YAŞAMAYANLAR 🌓

A post shared by Birkan Sokullu (@birkansokullu1) on

#hayatşarkısı #setkafası🎬

A post shared by Birkan Sokullu (@birkansokullu1) on

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *