ОБОЖАВА ДА ПРАВИ ПОЗИ И ДА СЕ СЛИКА – СЕСТРАТА НА ДИЛАРА, АСУМАН ПРИВАТНО (ФОТО)

Третата сезона од турската хит драма „Парампарче“, започна со многу возбуда и нови ликови.
Едена од нив е сестрата на Дилара,Асуман , која се појави на прославата на сестра си и тоа за првпат во серијата.
Имено, улогата на Асуман ја игра актерката Мине Тугај (39) која по завршувањето на студиите по драма, ја почнува својата кариера во 1998 година.
Оттогаш, па се до денес, Мине има одиграно околу 30-тина улоги во ТВ серии, играни филмови, но тука се и театарските улоги, реклами и фотосесии. Мине е една од најбараните актерки во Турција, па не случајно е избрана да игра важна улога во оваа високобуџетна серија која го достигна врвот на својата популарност во Европа и Азија.
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *