Нема да поверувате колку е стара мајката Зејнеп!

Познатата турската актерка Мерал Онуктав Четинкаја, која и даде живот на улогата на “мајка Зејнеп” во серијата “Се викав Мелек”. Мајка Зејнеп е жената која се враќа да се одмазди за нејзиниот мртов син, мразејќи ја поранешната сопруга на нејзиниот син , иако таа седеше 24 години затвор за злосторството што ја презела и ако не го сторила тоа. Мерал Онуктав Четинкаја се родила во Бурса, Турција на 5 март 1945 година. 73-годишната актерка играше во повеќе од дваесет филма од 1962 година. Што се однесува до приватниот живот, таа беше во брак со актерот Јавусер Четинкаја, но пред 25 години, почина на возраст од 44 год.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *