На турската публика не и се допадна серијата „СЕСТРИ“, странците беа во ред!

Серијата „СЕСТРИ“, која започна минатата сезона, доби одобрување за втората сезона и покрај тоа што не може да добие доволно рејтинг. Со втората сезона во сезоната 2019-2020, рејтингот повторно не беше задоволен.

Серијата Сестри беше објавена за кратко време. Започна на 27 јануари 2019 година, на екранот останаа вкупно 21 епизода.

Серија Сестри, кои го направија финалето на 8 октомври 2019 година, станаа жртва на грешки во сценаријата.

Турската публика упати сериозни критики за сценариото на серијата. Исти крити упати и оглавниот актер Мехмет Аслантуш. Во серијата глумија Ајша Бингил, Нур Фетахоглу, Афра Сарачоглу, Cemем Давран, Беркај Хардал, Енгин Алкан и Çиџем Онат.

Правата за адаптација на серијата ги добија радиодифузерите на следниве 12 земји: Украина, Азербејџан, Ерменија, Белорусија, Грузија, Казахстан, Киргистан, Молдавија, Русија, Таџикистан, Туркменистан и Узбекистан… “

Серијата „Сестри“, што Глобалната агенција ја презема во странство; Исто така, беше продадено во многу земји, како Босна и Херцеговина, Романија, Албанија, Ангола и Мозамбик.

Серијата ќе ја имитуват и каналот Сител во Северна Македонија, и узбекистанскиот канал Милиј.

Извор: https://televizyongazetesi.com/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *