Конечно, позната е новата серија на Бурак Озџевит!

Бурак Озџевит се враќа со ветувачки проект оваа сезона. Познатиот актер, наводно, го потврдил своето учество во серијата “Осман Гази”, серија чија тема ќе биде животот на Осман, првиот, основач на Отоманската империја. Оваа серија ќе биде прикажана на каналот ТРТ, кој во моментов ја прикажува серијата “Ертугрул”, која ќе заврши оваа сезона и ќе го даде своето место на серијата “Осман Гази”. Ликот што Бурак ќе го игра, првиот Осман, бил син на Ертугрул Гази, кој во истоимената серија “Дилирис Ертугрул” го игра познатиот актер Енгин Алтан Дузјатан. Серијата “Ертугрул” имаше огромен успех кај турската публика, речиси секогаш завршуваше на првото место на листата на ТВ-рејтинг во Турција. Истото се очекува и за новата серија “Осман Гази”, во која Бурак ќе игра главна улога. Ќе забележиме дека историската серија по “Сулејман Величествениот” немаше таков успех кај публиката. Серијата “Косем султан” со Берен Саат во главната улога и серијата “Мехмед освојувач” со Кенан Имирзалиоглу во главната улога, доживеа колапс меѓу турската публика и затоа прерано заврши. Дали таквиот случај ќе биде со новата серија на Бурак останува да се види!Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *