Казна за серијата Забрането јаболко!

Турскиот државен цензор РТУК повторно ја казни серијата Забрането јаболко.
Ова е уште едно кршење на правилата, што, како што велат, едноставно не е прифатливо. Ликот што го играше Берк Октај во серијата заврши во кревет со жена која не е негова сопруга. Имате фотографија од таа сцена над насловот. Ваквото тврдење од РТУК на многу начини ги разниша вредностите на семејството во турското општество. Продукцијата на серијата и ТВ-каналот на кој се емитува Забрането јаболко помина „само“ со парична казна и предупредување.

Според цензурот, ваквите сцени се неприфатливи и срамни за целото општество.

By: TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *