И турците имаат свој Game of Thrones

Многу филмски студии се обидеа да го искористат бранот на манијата на Игра на тронови, Викинг па и серијата Британија. Се појавила и една серија за која немате слушнато, а која стана една од најгледаните. Станува збор за турска серија Dirilis Ertugrul, која фановите ја нарекуваат турската верзија на Игра на тронови. Ова турска серија се емитува секоја среда на турскиот национален канал Трт1 и моментално е најгледана турска серија… Рејтингот на оваа турска серија се покачува од ден на ден.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *