Ирем Хелвачиоглу за психолошката малтретирање што ја доживеала

Актерката Ирем Хелвачиоглу даде ново интервју за турскиот медиум Хуријет.
Во него, таа призна дека доживеала моменти кога претрпела психолошко малтретирање. Понекогаш луѓето не се свесни што прават и што им се случува. Тогаш и се случи слична работа. Таа претрпела злоупотреба додека работела како асистент во продавница, од клиент. Сепак, таа не доживеала таков случај во актерската професија. Ирем Хелвачиоглу истакнува дека причина за тоа може да биде нејзиниот „опасен“ и „долг“ јазик со кој ги плаши мажите кои имаат некои планови за неа.

На Ирем му пречеше фактот дека жените секогаш се чувствуваат немоќно во серијата и дека мажите се секогаш супериорни, паметни и богати. Трагата дека на жените им е потребна поддршка и помош од мажите е видлива скоро во секоја серија. Она што навистина изненадува е што овие идеи главно потекнуваа од жени сценаристи, заклучува Хелвациоглу. Досега работеше во вакви проекти, но сега и е јасно дека не е правилно и не се плаши да го критикува, рече актерката.

By: TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *