Избрани најдобри турски актери и најдобра серија на церемонијата Golden Butterfly

На церемонијата Golden Butterfly, која исто така се нарекува турски Оскар, беа доделени награди за најдобри актери и најдобра серија во 2020 година во оваа земја.
Кога станува збор за најдобрата турска серија годинава, таа награда отиде и на сè попопуларните серии во нашата земја – Mucize Doktor.

Кога станува збор за актерите, беа доделени пет награди, како што следува:

Најдобра актерка – Ебру Шахин
Најдобар актер – Танер Олмез
Најдобрата сериска двојка – Фуркан Андич и Ајбуке Пусат
Најдобар актер на романтични комедии – Çağlar Ertuğrull
Најдобра актерка на романтични комедии – Бурку Озберк

https://tvexposed.net/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*