Зејнеп од „Кара севда“ е опасно жешка во приватноста – ФОТО

Приказната за животот на Зејнеп од турската серија „Карасевда“ не е многу поразличен и во реалноста, барем кога станува збор за актерството.
Иако по професија е дипломиран биолог, таа случајно влегува во филмската индустрија во Турција.
Нејзиното име е Хазал Филиз Кучукосе и е родена во 1988 година, а неколку години по завршувањето на високото образование, еден филмски режисер случајно ја забележува на социјалните мрежи и и нуди да почне да учи глума.


По неколкумесечни актерски подготовки на курс, таа активно добива улоги во серии, од кои денес има снимено десетина.

Ја нарекуваат турската Кетрин Зета Џонс, а веруваме ќе се сложите во тоа откако ќе ги погледнете нејзините приватни фотографии на кои е доста поразлична од онаа Зејнеп која ја запознавме во серијата.
Инаку, Хазал минатата година се разведе од својот сопруг, Туан Тунал со кого стапи во брак во 2014 година.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *