Започнува снимањето на серијата Ариза, познати главните актери!

Снимањето на епизодите на новата турска серија наречена Ариза започнува кон средината на јули.
Главните актери, и машки и женски протагонисти, се добро познати. Главната машка улога ќе ја игра Толга Сариташ кој ќе игра лик по име Али Риза. Кога станува збор за женското водство, таа отиде кај Ајча Ајшин Туран кој ќе го игра Халиде.

Сценариото за оваа серија е напишано од Озан Аксунгур, а во режија на Речаи Карагиз. Според турските медиуми, серијата ќе биде мешавина од драма и авантура. Премиерата на серијата ќе биде во септември годинава, доколку се оди според планираното.

By: TV Exposed

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*