Животот и се менува по 7-та година: Ова е приватноста на Хазал од „Парампарче“ !

Младата убавица Алина Боз или попозната како Хазал од турската драма „Парампарче“ е родена на 14-ти јуни 1988 година во Москва. Алина по потекло е половина Русинка по мајка и половина Турчинка по татко. Таа живеела во Русија се до својата 7-ма година, а во 2005 доаѓа во Истанбул поради работата на нејзиниот татко. Образованието го завршува во Истанбул, а се запишува курс по театар и танц. Првата улога ја добива многу млада, а „Парампарче“ е серијата во која се прославува.

Оттогаш добива се повеќе понуди за раклами и ги краси насловните страници на магазините, па како и повеќето турски актери и таа доста заработува од тоа. Покрај актерството Алина е вљубеник во морето и сурфањето, па постојано е на даската за сурфање. Освен тоа таа е голем љубител на животните и не поминува ниту еден ден без своето куче.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *