Доделени наградите на “Golden Butterfly” во Турција, откријте ја листата на победници!

Пред неколку денови беше одржана наградата “Златна Пеперутка” (Golden Butterfly) во центарот “Зорлу” во Турција. Церемонија се одржува секоја година, која доделува награди за најдобрите актери, актерки, серии, пејачи и многу други области на турскиот шоубиз. Во оваа специјална вечер за турските уметници, беше оценета нивната едногодишна работа и конечно крунисана со награди. Оваа година има многу изненадувања, а оние кои се најценети се помладите актери. Актер на годината е избран од Џан Јаман. Откријте ја целата листа подолу:
“Најдобар актер на романтични филмови”: Џан Јаман
“Најдобра актерка на романтични филмови”: Демет Оздемир
“Најдобро шоу”: “Еркенчи Кус”
“Најдобар онлајн серија”: “FI”
“Филмски ѕвезди”: Афра Сарачоглу, Асли Бекироглу и Мерве Чагиран
“Најдобар машки актер”: Арас Булут Ијнемли
“Најдобра женска актерка”: Озге Озиринчи
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *