Гостин – изненадување во серијата Забрането јаболко!

Изненадувачко име ќе биде гостинот на епизодата од серијата „Забрането јаболко“, која продолжува да се среќава со публиката на ФОКС во понеделник. Историчарот, патеписец, професионален водич и говорник Сафет Емре Тонгуч ќе се појави пред публиката во 94-та епизода од серијата.

Па, кој е Сафет Емре Тонгуч?

Роден во Чорлу во 1966 година, Тонгуч дипломирал во гимназијата Шишли Тераки и Универзитетот Богазичи. Тонгуч студирал на Универзитетот за туризам и хотелски менаџмент и оддели за политички науки и меѓународни односи и ја завршил магистерската диплома на Универзитетот Богазичи за Османлиска социјална историја. Тонгуч, кој докторски студии на Виенскиот универзитет за економија за бизнис, е име кое обожава да патува и патува во 130 земји низ светот.

Бројот на градови што ги видел досега е повеќе од 1400. Фотографирање од каде и да оди, Тонгуч е познат по своите фотографии објавени во многу списанија и веб-страници.

Сафет Емре Тонгуч го продолжува своето професионално водство со организирање тури до специјални правци каде го комбинира туризмот со чувството за истражување, покрај неговата работа како професионален звучник и ТВ-програмер.

https://televizyongazetesi.com/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *