„Господин Погрешен“ на суд

Канал Д веќе втор пат поднел тужба до судот да престане да ја емитува серијата Bay Yanlış „Господин Погрешен“, во која улогите ги споделуваат Џан Јаман и Озге Гурел.

Каналот, кој се пријави пред Седмиот трговски суд во Истанбул минатата недела, сакаше да изгласа привремена забрана за ТВ серијата „Господин Погрешен“. Сепак, судот го одби, не прифаќајќи го барањето. Овој пат, на 2 јули, Канал Д се пријави во друг суд. Канал Д побара од продуцентската компанија „Голд филм“ за обештетување од 100 илјади лири, но овој пат тие беа одбиени. Додека Канал Д се занимаваше со серијалот со Голд филм, Голд Филм склучи договор со телевизијата ФОХС и велат тие затоа се жртви на оваа ситуација.

Во овој процес, каналот двапати апелираше до судот за да спречи емитувањето на серијата. Продуцентот на серијата, Фарук Тургут изјави: „Некој ја напушти целата работа и се обидува да престане да ја емитува серијата. Тие по втор пат сакаа да ја испробаат среќата, но овој пат не успеаја. Законите се исти во секој суд. Но, како сакате, продолжете со обидот “.

https://tvexposed.net/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*