Бертан Аслани во серијата Акреп

Актерот Бертан Аслани потпиша договор за нова улога.
Аслани ќе се појави во турската серија Акреп. Не е објавено кога ќе има премиера во овој проект, ниту каква улога ќе има во серијата. Бертан Аслани во својата кариера има глумено во два проекта. Во серијата Огренци, Ева го толкуваше ликот по име Ерен. Неговата прва улога беше во серијата Пис Једили каде во 2011 година го играше ликот на Бертан. Покрај актерството, Бертан се занимава и со музика, поточно со компонирање. Музиката за серијата Кимзе Билмез ја компонираше во 2017 година.

By: TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *