Бабил/Вавилон – новата турска серија на нашата страна. Која е темата, актерите…?!

Турска серија Вавилон/Бабил: Ирфан (Ергенч) е идеалистички професор по економија на престижен универзитет. Еден ден бил отпуштен од работа, неговиот син страдал од сериозно заболување кое барало многу скап третман. Шрфан е на црниот список на академијата, така што не може да добие работа на други академии, ниту може да најде друга работа за која не е потребна посебна квалификација. Тој очајува и е подготвен да стори сé за да му помогне на синот.

Ирфан и неговиот пријател Егемен (Гувен) се вклучени во измама во секторот недвижнини, за да соберат пари. Нивниот план успева за кратко време, затоа што тие губат сè заради мафијашкиот клан. Ирфан паѓа во депресија и одлучи да организира најголема измама во историјата на Турција. Ирфан, неговата сопруга (Фетхахоглу) и неколку блиски пријатели се вклучени во измамата. Откривањето на долго закопаните тајни следи…

Звезди: Халит Ергенец, Нур Фетахахоглу, Озан Гувен, Асли Енвер и Бирче Акалај.

Извор: movtex.com/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *