Младиот Авичи извршил самоубиство

Авичи се самоубил со скршено стакло. Повеќе извори запознаени со околностите околу смртта на познатиот диџеј велат дека тој си го одзел животот. Според овие извори, Авичи си го одзел животот со стакло со кое предизвикал големо крварење. Еден извор наведува дека стаклото било од скршено шише за вино. Според други два извори велат дека повредата на Авичи била на вратот, меѓутоа друг извор го негира ова, велејќи дека повредата била на неговиот зглоб. Од семејството изјавија дека станува збор за самоубиство.
„Тој се бореше со неговите мисли за значењето, животот, среќата. Повеќе не можеше да продолжи. Сакаше да пронајде мир“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *